Notícies

50 alumnes de l´escola Montroig, de diferents edats, es van desplaçar fins a la residència per celebrar amb la Gent Gran el dia Mundial de la Pau. Per això, van cantar cançons referents a la pau i la bona convivència i van obsequiar als residents amb uns guarniments fets per ells amb missatges de pau. Per la nostra part també varem obsequiar als alumnes amb manualitats fetes per nosaltres.

Els residents van quedar encantats amb l´activitat.

Amb aquesta activitat es potencïen els vincles entre infants i Gent gran el qual sempre és beneficiós per ambdues parts. També, s´obre la residència a l´entorn més immediat.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId913bd5fdac

Ses Majestats Els Reis d´Orient han visitat la Residència Sant Domènec i han portat regals, il·lusió i bon humor a tots els residents. Cada any la residència fa un obsequi a tots els residents.
Aquest any, ses majestats, han rebut una ajuda molt especial. Agraïm als ajudants la seva entusiasta col·laboració.
La festa de Reis és una activitat on els residents també, hi participen recitant-los poemes per acomiadar les festes.
Amb aquesta activitat es pretén que els residents puguin reviure una de les nostres tradicions més significatives i alhora, amb el pretext d´aquesta activitat també, s´afavoreixen els vincles entre residents.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProIdea8b33c457

Avui hem celebrat a la residència la missa del gall, una de les tradicions nadalenques més arrelades a la nostra terra.

El caga soca és una activitat intergeneracional on hi participen nens d´edats compreses entre 1 i 7 anys.
Amb aquesta activitat pretenem:
- Potenciar el contacte entre nens i residents.
- Mantenir les tradicions de la nostra cultura.
- Pontenciar els vincles entre residència i entorn.
- Potenciar els vincles entre nens vinculats a la residència (familiars de treballadors i familiars de residents).
Durant el caga soca els residents també reciten poemes i canten Nadales.
Es tracta d´una activitat que genera molta satisfacció a tots els que hi participen.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId1f79a5bb37

Avui a la tarda ens han acompanyat un grup d'acordionistes. A tots els assistents ens ha agradat molt l'actuació. Moltes gràcies per compartir aquests moments amb nosaltres.

 

En motiu de la celebració de la Marató de TV3 d'enguany, hem organitzat per col.laborar-hi una tarda solidària. Hem realitzat una conferència sobre la temàtica  a càrrec del personal sanitari del centre i posteriorment s'ha realitzat un sorteig de lots. Els diners recollits son destinats integrament a la fundació de la Marató. 

Moltes gràcies a tots els que hi heu participat.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId48d596b091

 

 

Ja tornem a tenir el pessebre montat. L'Anna Mari, com cada any, disfruta encarregant-se de la confecció de les casetes i cuberts i organitza la distribució i il·luminació amb molt de gust.

Moltes gràcies Anna Mari per la teva dedicació.

La Mutua Universal ens ha otorgat aquest diploma per haver-nos distingit durant l'exercici 2017 en la reducció de la sinistralitat laboral, d'acord amb els requisits establerts en el RD 231/2017, de 10 de maç.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId8afdca9011
Un any més, la residència no s´ha volgut perdre una de les activitats més emblemàtiques i que donen el tret de sortida a la festa Major del Sant Crist, l´ofrena floral.
Al matí, tots els residents interessats s´han desplaçat, acompanyats per personal laboral i familiars, en un autocar adaptat fins al Santuari del Sant Crist. Allí, han pogut oferir flors al nostre sant patró i també, han pogut gaudir de la companyia dels nens i nenes de les diferents escoles de Balaguer que participen en l´ofrena.
El fet de poder pujar al Sant Crist, per als residents, ja és un motiu de gran satisfacció i fer-ho amb motiu de la festa Major, encara ho és més.
Gràcies a aquesta activitat els residents no perden el contacte amb el seu medi i a més, es dóna resposta a les seves necessitats esperituals. Alhora els permet reviure una tradició que està molt arrelada a Balaguer i que els genera bons records.

Un grup de residents està realitzant com a manualitat la creació dels ramets que s'oferiran el dia de l'ofrena floral al St. Crist de Balaguer.

Aquí a la residència ens agrada continuar celebrant totes les festes tradicionals catalanes. Gràcies a tots els residents que han col·laborat en la realització dels panellets i a la prepraració de les castanyes hem pogut passar una tarda molt especial amb la companyia del grup musical Casal Swing que tan ens agrada i amb la inesperada visita de les 3 castanyeres més marxoses que hem vist mai.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId09741d5cee

Avui que ja ens trobem a les portes de la castanyada hem aprofitat per realitzar un taller de cuina de panellets per poder disfrutar d'aquests dolç tan tradicional a les nostres terres.

L´Associació Residència Geriàtrica Sant Domènec ha celebrat, un any més, l´aniversari de la seva fundació (1982 – 2019). Enguany s´ha commemorat el 37è aniversari.

Els actes que s´han dut a terme per celebrar-lo han estat els següents:
12h. Missa solemne per als residents, socis i simpatitzants de la residència a l’església de St. Domènec, oficiada pel Rector de la Parròquia de Balaguer: Msn. Joan Pujol i acompanyada per la coral Veus canores del casal d’avis.
13.30h. Dinar de germanor a la residència.

A la sala d´actes del centre:
16.30h. Actuació del grup d’havaneres Vent de Ponent
17.30h. Homenatge als residents de 80 anys i als nouvinguts de 80 o més edat.
Finalment, es convida a coca i moscatell a tots els assistents.

Els residents, són els protagonistes d´aquesta festa d´aniversari. En ella, no només es commemora l´aniversari de la seva inauguració, sinó que també, es ret un merescut homenatge a alguns residents. Aquests són els que durant el 2019 han complert o compleixen 80 anys i els residents nouvinguts durant el 2019 majors de 80 anys.
Aquest any, l´homenatge ha recaigut sobre 13 residents de diferents localitats de Balaguer y la comarca.
A tots ells, se´ls llegeix la seva història de vida. Es tracta d´un resum positiu i entranyable amb els fets més destacats. Aquest s´acompanya amb la projecció de diferents fotografies de la seva història vital, cedides per les famílies. Acte seguit, se´ls obsequia amb regals per part de la residència i de les diferents autoritats convidades a l´acte.
L´homenatge també es duu a terme amb el resident més antic del centre i amb el de més edat.
La més antiga és la Sra. Lolita Novau que porta vivint a la residència 21 anys i la de més edat és la Sra. Rosa Grangé de 100 anys d´edat i que el proper dia 1 de novembre en farà 101 anys.

Els actes han estat presidits pel Sr. Jaume Camarasa i Garcia (President de l´Associació), per la Sra. Ester Guarné en representació de la Paeria de Balaguer i del Consell Comarcal de la Noguera i per la resta de membres de la Junta Directiva de l’Associació.

Cal destacar que, un any més, la jornada festiva ha estat un èxit. S´ha obtingut una excel·lent resposta per part de tota la comunitat vinculada a la residència (residents, familiars de residents, socis i simpatitzants de la residència...). Aquests amb la seva assistència han volgut manifestar el seu suport als residents i a tot l’equip de professionals del centre, que ofereixen uns serveis amb criteris d’excel·lència avalats per certificats com ISO 9001 i UNE 158101 (certificat de qualitat específic per residències geriàtriques).
Així doncs, a part de ser una jornada festiva ha estat també, un punt de trobada, un any més, entre totes les persones vinculades la residència.

El nombre d’assistents als actes, ha estat molt nombrós més de 300 persones.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId8619b11ca7

Pàgina 1 de 4

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.