Notícies

Avui hem iniciat l’activitat de memòria musical amb la col·laboració de l´Escola Municipal de música de Balaguer.
Dos professors de l’escola, un cop al mes, es desplacen a la residència per repassar cançons molt conegudes i significatives per tots els residents. Ja hem pogut gaudir de la primera sessió, on tots els residents han participant molt activament durant tot el repertori.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId951c84e91d

 

El proper diumenge 20 d'Octubre celebrarem el 37è aniversari de l'Associació Residència Geriàtrica St. Domènec.

Tots el socis, amics i simpatitzants de la residència hi esteu convidats.


PROGRAMA D'ACTES 37è ANIVERSARI DE LA RESIDÈNCIA ST.DOMÈNEC   (1982-2019)


DIA 20 D'OCTUBRE DEL 2019


12'00h. ESGLÉSIA SANT DOMÈNEC, Missa Solemne per
als residents, socis, amics i simpatitzants de la Residència.

16'30h. A la residència gran cantada d'Havaneres

17´30h. Homenatge als residents de 80 anys i nouvinguts majors de 80 anys
per part de la Residència i autoritats convidades.

Per finalitzar la diada es convida a coca i moscatell a tots els assistents.

Com jaus havíem comentat aquest any hem iniciat una nova activitat d'hort a la residència. 

En aquesta activitat hi han participat residents que mostaven interès per l´activitat d´hort i han gaudit molt ja que molts d'ells sempre havíen tingut un hortet o petit terreny on cultivar-hi hortalisses i han pogut recordar moltes coses d'aquella època.

Tomates, enciams, bledes i plantes aromàtiques han sigut algunes de les plantes que hem cuidat i fet créixer aquesta temporada.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId81ab29adab

 

La Associació Residència Geriàtrica Sant Domènec ha recibido el apoyo de Bankia, por importe de 5.400 euros, para su programa “mejoras en el equipamiento”, que tiene como finalidadayudar a las personas mayores.
La aportación de Bankia se enmarca en su programa Red Solidaria, por el que sus oficines apoyan un proyecto social cercano, que eligen a principios de año, si logran alcanzar sus objetivos de negocio en el conjunto del ejercicio.
La entidad financiera ha apoyado 275 proyectos sociales en 2018, a través del programa Red
Solidaria, por un importe global superior a los 1,9 millones de euros, lo que favoreció a más de
84.000 personas en todo el ámbito nacional.
La Associació Residència Geriàtrica Sant Domènec y Bankia pondrán en marcha el proyecto
“mejoras en el equipamiento” que mediante la adquisición de carros elevadores para camas, pretende mejorar la calidad en la atención de los residentes con necesidades asistenciales altas, disminuir o eliminar las posibles caídas por transferencias practicadas y disminuir o eliminar las bajas laborales por malas higienes posturales, del personal laboral de atención directa, mientras realizan tareas de movilización, higiene o transferencias a los residentes.

Obrir Noticia 

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId6d27cbd824

Una de les activitats habituals de la Residència és el Bingo, i és una de les que més agraden i on participa un nombre més elevat de residents.

Amb aquesta activitat no només fomentem les relacions entre residents i familiars sino que d'una forma lúdica i divertida a la vegada es treballen activitats cognitives, s'augmenta la memòria i es promou la coordinació ocular i l'atenció.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProIddcbf5348a1

Hem tornat a fer el campionat de bitlles a la terrassa, aprofitant el bon temps i l'acollida que te aquesta activitat entre els residents de la casa.
Tots els participants s'ho han passat mot bé així com els espectadors i familiars que ens acompanyaven també.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProIdb7f0486728

Aquest curs escolar, uns grups de residents han estat col·laborant setmanalment amb alumnes i professors de l'escola la Noguera per dur a terme l'activitat de l'hort. Finalment l'Escola ens ha convidat a participar de la festa de cloenda d'aquesta activitat aquests dimecres. 

El dinar verd a l'Escola, de l'hort al pati, ha consistit en preparar unes amanides i plats  dels productes que s'havien cultivat per a que tothom que ho desitgés pogués fer-ne un tast. Tots els alumnes de l'escola hi han estat implicats realitzant diferents tasques.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId408fb15c10

Aprofitant l'arribada del bon temps hem realitzat una activitat de gimnàstica a l'aire lliure conjuntament amb alumnes de l'Escola Àngel Guimerà.

Tothom ha gaudit d'aquesta estona, tant petits com grans.

Gràcies per venir a passar una estona amb nosaltres.

Un any més, amb l'arribada del bon temps, la Residència ha organitzat una sortida al càmping de St. Llorenç de Montgai. Aquesta es sufragada íntegrament per la residència.
El programa del dia fou el següent:
10.45h. sortida del centre amb autocar adaptat.
Un cop al càmping "Olimpíades a l´aire lliure": joc de proves per equips adaptats a les habilitats dels residents. Les proves són per estimular capacitats físiques-psíquiques i crear un clima lúdic. Exemples: proves de punteria, proves de memòria per equips, de mínica, passar per un circuït d´anelles i cordes...etc.
13.30h. dinar de germanor.
15.00h. Bingo.
17.00h. Tornada a la residència.
Participants: 45 residents acompanyats per treballadors del centre.
Cal dir que els residents gaudeixen intensament d´aquestes activitats perquè es realitzen fora del seu medi habitual i amb un paisatge privilegiat.
Amb aquesta activitat es pretén:
• Potenciar la convivència entre residents i personal laboral.
• Ocupar el temps lliure de forma constructiva.
• Estimular les capacitats psicosocials.
• Potenciar el contacte amb el medi exterior.
• Conèixer el seu medi sociocultural.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId6e4a2e5fdc

Aquesta tarda hem anat a veure la representació de l’obra “Els López, una familia (in)usual” al Teatre Municipal de Balaguer.

Aquesta obra és el resultat del treball que duen a terme les persones del taller ocupacional i de l’escola de l’Associació L’Estel a les activitats de teatre i dansa durant tot l’any amb el Xavier Carrasco i Judit Martí.

Col•laboren també alumnes de l’Escola Municipal de Música de Balaguer.

 

Aquest any hem iniciat una activitat molt vinculada a la història de vida dels nostres residents. Hem creat un petit hort urbà en una de les terrasses de la residència.

El propòsit que ens plantejem és plantar diferents espècies hortícoles i  plantes, que puguin ser cultivades pels residents.
Ho durem a terme mitjançant mòduls de cultiu regulables i ergonòmics, jardineres elevades i que puguin ser utilitzades per persones amb mobilitat reduïda o cadira de rodes.

Ara, amb molt de carinyo entre tots l'intentarem cuidar.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId5e251fe58e

 

Taller de cuina: Fem canapés !

Durant tot l'any anem realitzant diversos tallers que agradin als residents. Un dels tallers que més èxit tenen son els tallers de cuina. Aquest cop un bon grup de residents han participat en l'el·laboració de canapés.

Aquests tallers els ajuden a poder mantenir vives les seves costums així com a relacionar-se amb els seus companys d'una forma lúdica.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId7ecaa991ca

Novament, la residència ha celebrat el campionat de dòmino de primavera. Hi han participat 32 residents. L´objectiu de dita activitat és ocupar el temps de lleure dels residents estimulant les seves capacitats cognitives i promovent l´establiment de relacions socials amb el pretext del dòmino. Alhora també, es potencia l´autoestima dels residents que hi participen ja que aquests duen a terme activitats adaptades a les seves preferències i capacitats.
El campionat s´ha dut a terme en dos dies, el primer dia han competit 32 residents; el segon dia s´ha celebrat la semifinal amb 16 residents i posteriorment, la final amb 4 residents. Tots els residents que han arribat a la final i el guanyador han rebut un obsequi.

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId28cd608ff8

Aprofitant la diada de St. Jordi hem sortit  a fer un tomb per Balaguer amb els residents, familiars i voluntaris que ens hi han volgut acompanyar a veure les parades de llibres i roses ubicades al Passeig i a la Plaça Mercadal.

La sortida ha estat tot un èxit ja que hem pogut gaudir d'aquesta festa tan assenyalada.

 

Com cada any per aquestes dates preparem palmes i palmons per decorar la residència. Amb aquest taller mantenim vives les tradicions religioses i hi fem partíceps als residents.

Avui alguns residents han visitat la pastisseria Muixí de Balaguer. Allí hem pogut veure les mones de Pascua exposades que han estat realitzades en anys anteriors pel gran pastisser Sr. Lluís Muixí.

Esperem poder veure en breu la última realització d'enguany que sempre crea tanta expectació. 

View the embedded image gallery online at:
https://www.resi.cat/blogok#sigProId70f04aa2bb

Pàgina 1 de 4

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline